dag 9

Igår jobbade jag kväll så glömde helt bort att blogga för var så trött. 
Gjorde väl samma saker som innan, packade upp massa varor osv. inget nytt alls.
Idag är jag hemma för mår inte bra alls. Inte fått någon sömn alls med små feber och extremt ont i magen. Så blev hemma idag men känner mig nöjd endå. gått varje dag och haft bra tider och fått jobba på bra. Jag är super nöjd.

dag 8 kappahl

idag kom de en stor leverans med nya kläder så har packat upp massor och fixat med de. Hjälper kunder mer och mer för varje dag som går vilket är nervöst men bra för mig. 
Dagen har sett ut som de andra typ, lite mer varor och så att packa upp och gå ut med och sortera och lite sånt. 
 

Dag 7 kappahl

Tisdag idag, varit en lugn dag. Jobbade till fyra. Inte mått nå vidare idag heller så får se om de blir nå imorgon eller inte. Får se hur jag mår och orkar. På torsdag ska jag iallafall jobba kväll är de tänkt.
Gjort om en hel avdelning med kläder idag och möblerat och fixat så de är väl typ de jag gjort hela dagen, hjälpt massa kunder idag och sorterat trosor. 
 

dag 6 kappahl

Måndag, andra veckan på kappahl. Blev en kort dag idag då jag inte mår bra alls idag. Inte varit riktigt frisk på hela helgen. Men jag tog mig dit imorse iallafall och försökte men blixtrande huvudvärk och helt slut gjorde att jag gick hem vid halv tre. 
Fick mest gå ut med nya kläder å fylla på å lite sånt och sen byta på dockor och fixa till lite snyggt. Så de blev bra och de va kämpigt för mig idag. Ska lägga mig och vila nu och hoppas de blir bättre till imorgon.

dag 5 kappahl

Fredag idag vilket är väldigt skönt. Började 08.30 imorse som vanligt, fick börja med att göra massa skyltar för olika erbjudanden sen packa upp nya varor som kommit. typ hållt på att fixa med de som alla andra dagar, inget nytt alls. Men de är kul och nu ska de bli skönt med lite helg.

Dag 4 kappahl

Vaknade imorse och mådde inte alls bra, magont och nej de va inge vidare alls. Men bestämde mig endå för att ge dagen ett försök. Så åkte dit till 8.30 då jag började och då höll dom på att möblera om för fullt så jag kastades rakt in i det med en hjälpande hand,klätt dockor, möblerat, flyttat kläder, alltså massor av saker som görs när man stor möblerar en klädaffär. De höll vi på med i stort sett hela dagen å så har de väll sett ut som de andra dagarna med sysslor. Fick sluta när vi var klara med allt då jag fortfarande inte mådde bra och de blev vid tre/fyra. Imorgon är de fredag och veckan har gått så fort. är helt slut så nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon, och klockan är bara nio nu! Hah, jobbigt med arbetslivet.

Dag 3 kappahl

Idag började jag tidigt, precis som jag ska göra imorgon. Idag var de en stor jeans kampagn så vi fick lov att fixa massa med den imorse, sätta ut skyltar, nya jeans, möblera lite grann för att ge bra marknadsföring för jeansen mm. De kom även en leverans idag med massa nytt som jag har hållt på att larma och lagt ut på plats. Fått klätt dockor och ''designat'' alla hjärtans dag bordet med lite små presenter man kan köpa till sin dotter/lillasyster. Satte det tydligt så man ser de när man kommer in i affären och det funkade galant, många ungar som fastnade i de där och många föräldrar som köpte som en billig bra present. Annars såg dagen hyffsat lik ut som dom tidigare dagarna, får göra saker hela tiden, satt upp stora plancher, packat upp, sorterat, bytt kläder på dockor, strykt kläder, mm. Trivs super bra ! 
 
 

Dag 2 kappahl

Idag var andra dagen å de känns som jag varit där hur länge som helst haha. Snabblärd blandannat! 
Fått hållt på mycket idag med att klä dockor och fixa lite inför imorgon då de är jeans rea och någon stor jeans sak så har fått ordnat runt med bra platser för kläder, så de marknadsförs och syns bra. Fått gjort det mesta delen av dagen och de har varit bra för har fått se mycket av hur man sätter upp bra för att visa och hur man sorterar kläder och hänger dom i färgskala, från ljust till mörkt, sen i storlekar, när det är dax att göra nya högar och hur man organiserar allt. Fått veta också av mycket det dom gör är redan förbestämt, vissa ställen måste se ut på ett visst sätt ,dockorna måste ha speciella kläder och så. Allt de bestämmer ''bossen'' över de hela då. Så jobbet är inte så mycket eget som man kan tro. Jag har alltid mycket att göra och de var ganska likt gårdagen. Imorgon börjar jag jobba tidigt.

Dag 1 kappahl

Idag var första dagen på min praktikplats kappahl. Jag började halv tio å när jag kom dit blev jag väl omhändetagen av Kattis och Sussi. Kattis blev min ''ledare'' under dagen. Jag fick först en liten rundvandring i personal rummet och lagret, sen vad de olika delarna i butiken kallades och hur kläder och märken var upplagt. Sen fick jag en stor vagn med blandade kläder jag skulle sätta ut på rätt plats å fylla på och de var en riktig utmaning. Men tillslut lärde jag mig en del av butiken. Jag fick även hjälpa kunder, sortera byxor i storleks ordning, sortera glasögon och hänga ut accesoarer, jag fick styla dockor i kläder jag tyckte skulle visas och mycket mer. På lunchen pratade vi även om mystery shoppers och bruttolöner för att jag skulle lära mig mer. Har fått göra något hela dagen och idag slutade jag vid fyra då det blev  väldigt lugnt och mitt huvud höll på att sprängas av huvudvärk. Men glad att jag stog ut hela dagen. De här känns som ett bra val för mig än så länge. Hoppas det fortsätter så.
Väldigt lärorikt inom mycket.
 
// Moa dahlberg

RSS 2.0