Gyllene hornet

Självklart är de super snällt av dem att de tar emot mig och gör sitt bästa för att jag ska få se och lära så mycket som möjligt. Är jätte glad att jag valde att vara i Tällberg två veckor för de var väldigt lärorikt och har varit jätte trevlig personal! Idag har det varit lugnt igen, var där halv dag då febern kommit tillbaka och jag fortfarande är väldigt förkyld så orkade verkligen inte. Ska sova och vila massor nu så får vi se hur jag mår imorgon om jag orkar men jag är tveksam. Har knappt behövt betala för någon tågresa så kommer ner med pengarna och biljetterna när jag blivit bättre eller på söndag.

Gyllene hornet

Idag har jag varit där från 7-15. Mår fortfarande inte bra alls men bet ihop och gjorde mitt bästa. Idag har jag gjort absolut ingenting alls. Ann jobbade ensam i receptionen och hon har haft fullt upp på telefon från både klockargården och gyllene hornet så jag gav mig själv en rund tur sen har jag mest suttit på en stol och lyssnat på när hon pratat i telefon exakt hela dagen. Det var min dag, inte så lärorik direkt, blir troligtvis samma sak imorgon.

Gyllene hornet

Ska nu den här veckan vara på Gyllenehornet som hör ihop med klockarkgården men det händer mindre där nu. Jag har jobbigt nog legat hemma i feber å riktig förkylning fyra dagar nu så har inte kunna varit där dom två första dagarna. Mår fortfarande dåligt men får göra ett försök imorgon iallafall och se hur det går.

Klockargården

I helgen har det varit Larz Kristerz där vilket var kul. Har hållit på med pappersarbete först, fortsatt med enkäterna å så då de inte fanns nå att göra men sen fick jag hjälpa till med förberedelser inför kvällen och sedan ha hand om gästerna som kom och skulle betala sina biljetter. Nu har jag lärt mig kassan själv samt hur man checkar in och ut gästerna, det är jätte bra för då kan jag ta hand om mer saker själv och vara mer till hjälp för personalen också. Får mitt schema för nästa vecka ikväll så lägger ut de då när jag vet.

Klockargården dag 3

Idag har vi hållit på mycket med pappersarbete, jag har jobbat självständigt med att lägga in enkäter osv på datorn. Jag har även svarat i telefon flera gånger idag vilket jag tycker är väldigt bra jobbat då de bara är tredje dagen här! Är stolt över mig själv som vågade det utan problem såhär fort. Annars har det varit lugnt och skönt.

Klockargården dag 2

Idag skulle jag säga var en väldigt lärorik dag, var där från 07-14.30 ca. Jag har fått hålla på mycket med fakturor idag och lära mig om det, samt lagt in fler bokningar, namn/rumsfördelning och fått se hur de gör när de placerar ut platser till borden under evenemang. Jag har även fått lära mig om hur de gör när de bokför och räknar med pengar osv. Känner att jag har fått gjort en del idag och sett mycket bra ''vuxen'' arbete som jag inte jobbat så mycket med förut. Känner absolut att jag lär mig något där. Imorgon är jag ledig eftersom jag ska vara där i helgen.

Klockargården dag 1

Idag var första dagen på klockargården, var där från 11.30-19.00. Min handledare är Mimmi som är en super go tjej! Trivs jätte bra med henne där. Idag har jag fått kolla på bokningssystemet och lagt in lite bokningar, redigerat bokningar osv. Det har varit en ganska stor konferens idag så det har varit lite folk och incheckningar. Imorgon är det en till konferens så blir lite då också. Annars är det väll rätt lugnt, mest telefonsamtal som inte jag kan ta. Men tycker vi har det trevligt endå, får göra saker så fort de blir nå. Imorgon blir det att öppna och jobba tidigt.

Bommerang bar and restaurant dag 5

Idag va sista dagen på restaurangen. Va riktigt tråkigt att lämna har haft så kul med all personal och gästerna. Idag var jag och Frida där samma tider, hade halva dagen som hovmästare/inkastare och halva dagen hade jag hand om borden med beställningar och sånt. Har varit lugnt idag men har haft annat att göra då som alltid på en restaurang med att torka bord och så. Har massor av bilder sen på min telefon som gått sönder. Men ska fixa den när jag kommer hem så ska du få se. Nu åker vi snart hemåt, kommer förbi på söndag och hämtar tågkort och pratar lite.

Bommerang bar and restaurant dag 4

Igår var jag på bommerangbar and restaurant från 16-00.30. Gjorde samma sak som de andra dagarna men var kvar lite längre för det var mycket folk senare på kvällen/natten så var roligt att vara där då. I personalen som vi sätt är det en som jobbar som inkastare, 2-5 i serveringen beroende på hur mycket gäster det är, två i baren som byter av varandra eller hjälper varandra, och i köket är det 2-4 som jobbar också beroende på antalet folk. Idag ska jag vara där 12-19. Vi åker hem inatt (fredag) 01.00 går transfern från hotellet.

Bommerang bar and restaurant dag 3

Idag var jag med och öppnade, var där från 12 till strax efter 19. Det var helt okej mycket folk på lunchen idag för att vara lågsäsong, så jag tog emot gästerna och sätta dom till bords samt duka upp nytt när gästerna gått. Jag fick även se lite hur de gör med beställningar. De använder block och penna när de tar beställningarna vid bordet, sen har de en skärm bakom disken där de slår in bords vis vad de beställer och så är det jätte lätt sen att slå ut kvitto till rätt bord när man går ut med notan. Annars har det varit rätt lugnt idag. Är det något du undrar över så är de bara att fråga så tar vi reda på de!

Bommerang bar and restaurant dag 2

Idag hade jag samma tider som igår, men imorgon ska jag vara med och öppna så då börjar jag klockan 12. Gjorde väll samma sak idag som igår. Det blev en riktig rivstart, men det är så dom gör här, de vill att man ska jobba som dem och göra så mycket som möjligt. Det är viktigt för dom att man ser upptagen ut, därför får man aldrig riktigt stå och hänga, utan man måste hela tiden se väldigt upptagen ut. Jag vet inte riktigt varför men ja. Trivs bra och det ska bli kul att få vara med på en öppning imorgon och se hur det går till vid lunch, förmodligen är det lite mer folk då skulle jag tro.

Bommerang bar and restaurant dag 1

Igår var första dagen på boomerang bar and restaurant och jag var där från 16-23. Jag och Frida var där samtidigt igår eftersom det var första dagen och dom velade ha en introduktion om menyn, hur de arbetar och tar hand om gästerna. Vi fick börja med att vika servetter och duka upp inför kvällen, sedan blev vi hovmästare och inkastare vilket innebar att vi skulle locka in gäster till restaurangen och sen visa dom till bord osv. I början tyckte jag det var lite jobbigt men efter ett tag kom man in i det och de flöt på. Då blev det väldigt roligt och man kunde slappna av och skoja mer. Vanligtvis har dom öppet längre än till 23.00, men i lördags var det en bombning i Ankara där väldigt många dog och för att visa respekt stänger restauranger, barer och clubar tidigt och ingen musik alls får spelas under kvällen i tre dagar. Men idag blir det nog mer folk. Jag trivs jätte bra med personalen, tycker dom är super goa och trevliga. Nu har vi fått vara med på en stängning och sen ska vi få vara med på en öppning. Idag ska jag vara där samma tider som igår.

Caligo dag 5

Idag var sista dagen på Caligo hotell och tiderna idag var 16-22. Jag och Frida var med på den turiska kvällen där vilket var väldigt kul!! När vi började så var vi med och gjorde i ordning, med dekorationer, möblering mm. Sen när kvällen närmade sig kan man säga att vi var värdar för kvällen. Det var många skandinaviska gäster där som vi tog hand om, visade till borden osv. Det var jätte kul att få vara med på en sån kväll. Mycket turkisk dans och musik som man inte varit med om förut, så det var super kul att se en helt annan kultur på ett annat sätt. Vi satt även i receptionen till och från eftersom de som bodde där kom ibland och vill lämna/hämta nycklar mm. så då fick vi ha hand om det. En super bra sista dag här och jag är verkligen nöjd med den här veckan. Har varit jätte kul att få se hur allt fungerar på ett hotell i Turkiet så jag sen kan jämföra med hotell i Sverige.

Caligo dag 4

Idag var jag där från 9-17 igen. Gjorde samma sak som igår men idag blev det ännu mer självständigt, fick ha hand om receptionen mycket själv då dom var på lunch och fick lov att fixa massa inför morgondagens turkiskakväll. Det gick jätte bra och jag känner mig mer och mer bekväm med gästerna och hur allt fungerar. Nu vågar jag ta för mig mycket mer och skoja med både personal och gäster. Imorgon blir det andra tider då vi ska vara med på den Turkiskakvällen. Det har kommit mycket bokningar till den så det blir nog super kul! Övrigt så går allt bra här nere.

Caligo dag 3

Idag har jag varit i två olika receptioner på hotellet. Jag och Frida gick om varandra och gjorde halva tiden var på varje reception. I den ena receptioner har man hand om in och utcheckningar, nycklar och information. Där kom det mest folk idag, har pratat med många svenskar vilket är väldigt kul och trevligt. Jätte kul också att jag fått göra mycket själv, att de ger en chansen att försöka påriktigt. I den andra receptionen har man hand om alla bokningar, samt säljningen av aircondition och information från flygbolagen. Deras bokningssystem tyckte jag var svårt att förstå, mest för att allt stod på turkiska men han jag jobbade med idag satt och förklarade så bra han kunde. Kan berätta sen hemma i Sverige hur de var, tycker det är så svårt att förklara skriftligt hur det fungerar. Deras arbetssätt är så olikt hemma. Här har man sin arbetsposition och så stannar man där. Oavsett om det är fullt i baren och dött i receptionen så stannar man på sin arbetsposition. De är också väldigt strikta med tider, slutar man 17.00 så går man 17.00, spelar ingen roll om det är helt dött, man går inte en minut tidigare. Tycker det är väldigt intressant att vara på hotellet här, just för att kunna jämföra med Sverige sen också och verkligen känna på skillnaden. Imorgon är det 09.00-17.00 igen som gäller.

Lite bilder från hotellet


caligo dag 2

Idag har jag varit i receptionen och med städarna. Dom tycker det är viktigt att vi får se hur alla positioner är så jag var med en städare en stund och kollade. Dock kunde hon inte engelska så det var lite svårt att kommunicera, men vi lärde oss att förstå varandra ganska bra efter ett tag endå. Jag tycker det är en bra lärdom, här måste man prata engelska för att kunna kommunicera och förstår inte den andra måste man lösa det på annat vis, det tycker jag är väldigt bra då man får lära sig mycket av det. Tycker dagen idag har varit väldigt bra, mer fart och mer att göra. Imorgon ska jag få lära mig mer om bokningssystemen och hur det funkar där. Nu har vi mest haft in/utchekningar. Ska vara där från 9-17 imorgon igen. Hur går det med tällberg? har du fått tag på dom?

Caligo hotel dag 1

Idag var första dagen på hotellet. Vi började 11 idag tillsammans eftersom det var första dagen. Resten av veckan kommer vi jobba 9-17 förutom på fredag då ska vi vara med på en turkisk kväll som dom har där för gästerna. Vi kommer inte jobba med samma uppgifter utan vi kommer gå runt på 3 olika "stationer" för att få se allt och vi kommer inte vara tillsammans. idag har vi varit tillsammans i receptionen och fått träffa chefen och många andra i personalen som vi har pratat med och som förklarat en del om jobbet och hur det är. jätte intressant faktiskt , så olikt Sverige! Jag känner att det kommer bli en väldigt lärorik vecka, dom är väldigt hjälpsamma och seriösa och vill verkligen lära ut. Dom berättar för gästerna om oss och hur kul det är att vi är där så det är jätte skönt att dom uppskattar oss! Det var väldigt lugnt idag, har kommit några svenska och norska gäster som vi har pratat med annars har vi mest varit bakom disken och kollat på hur allt fungerar i deras system, lite krångligt men med lite tid så lär man sig nog. det är ovant att jobba i denhär värmen, Man blir så himla slut! Imorgon blir det en lång dag, ska bli intressant och se vad vi får göra då!

Turistbyrån mora

Idag har det inte hänt så mycket, jag har tagit hand om några kunder och sålt massa hockey biljetter. Det har varit möte hela dagen med några killar som installerat en ny skärm som dom ska ha, så har mest suttit å lyssnat på det. Sen hade vi samtal :)

RSS 2.0