strand

Idag började jag halv tio. 
Fick damsuga hela lokalen och de tog väll nästan hela tiden till öppning.
Sen har jag väll stått i disken resten av dagen och lastat upp varor, alltså drycker.
Mådde verkligen skit dåligt idag. Fick tvinga mig själv dit. Halsen bultade och kan inte svälja, febrig och jätte dålig. Men tvingade mig kvar till halv två iallafall men sen gick de inte mer, höll på å svimma så fick lov att gå hem och lägga mig. 
Ska lägga mig i tid och försöka vila upp mig så jag orkar imorgon.

strand

Blir nog ingen praktik för mig idag. Känner mig konstig i hela kroppen , febrig och känner mig påväg mot magsjuka. Så känns inte värt att gå dit idag. Vilar hellre upp mig så jag kan gå dit dom andra dagarna. 


strand

Idag var första dagen på strand. Började 8 imorse och då städade vi i typ 3 h innan vi åt lunch och gästerna kom.

Har fått duka av och torka bord, stått i disken och lite i kassan. Det är typ de. Var rätt segt men de gick bra. Börjar få en förkylning i kroppen men hoppas de inte bryter ut mer än såhär. ska kämpa på.

olearys

Idag har jag varit på oleayrs sen klockan 12. Har haft fullt upp idag.

Har aldrig fått varit med och kollat hur dom tar serveringar och sånt men idag fick jag göra allt själv. Fick leda folk till bord och ta beställningar och göra verkligen allt! Fick hälla upp alla drickor som tex, öl, läsk, vin, irish coffe, whisky mm. Tagit all beställning med mat och gått ut med en massa mat och mycket mer. Haft fullt upp och fått gjort precis allt som dom gör!
Var kul men väldigt svårt och stressigt. Men jag klarade det och fick en hel del beröm, så det var jätte kul.

Nu är det bara att ladda om inför strand, där är tiderna 08.00-16.00. 

olearys

Idag var jag där 15-21, var ganska lugnt idag men gjorde basic saker som vanligt, rulla bestick, städa lite, hänga i baren, ta hand om gästerna som kom å gick och sådär. Precis som alla andra dagar.
Men fick så tråkigt ibland så gick till köket och hjälpte dom lite då med å lägga upp hamburgerbröd och sallader osv. Sen hjälpte jag kocken med nån efterrätt som skulle göras. De va ganska kul faktiskt  ! Men skulle aldrig kunna tänka mig att jobba i kök haha. 

Denna dag var som alla andra dagar. Förberdde lite inför lördag då de är ca 100 bokade och då ska jag vara där. Blir nog spännande ! 

olearys

- Jag har inte pärmen, Josefin har den och jag har inte ens sätt den eller kollat i den. Men hon har den och har full koll på vad de är som ska göras i den.

Idag har jag varit där 16-21. Varit ganska lugnt idag med men har så kul endå. Står mycket med Simon i baren och hjälper han där, lär mig olika tekniker, olika drycker och massa annat som jag är super intresserad av. 
Dukar av och dukar upp väldigt mycket också.
Jag har kul mest för personalen tror jag. Simon är så glad och vill verkligen lära mig så de är super kul. 
Trivs jätte bra och låter som jag har chansen till extra jobb också.

Maggan, en liten fråga jag vill ha svar på SNABBT.
På lördag ska jag vara där 12-20 är de tänkt. Men idag kom Josefin och frågade mig om jag kunde vara där 14-22 istället för de var kort med personal då.
Tycker du jag ska byta tid?
Känns dumt för då försvinner hela min lördag åt gratis jobb. 
Men känns också dumt att säga nej.
Så jag vet inte hur jag ska göra. 
Hur hade du gjort om du va på praktik en lördag och dom bad dig vara där så länge ?

olearys

Idag var det måndag och jag och Johanna var på olearys tillsammans. 16-21. 
Har varit jätte lugnt idag men vi hade super kul endå! 
Började med att putsa bestick och lite andra nödvändiga basic saker som man gör men sen fick vi stå i baren resten av tiden och lära oss göra Lemonade. Hade jätte kul, Simon (bartenden) sa bara: Gör lemonade, där har ni citron juice och resten får ni lista ut själva.
Tror det tog 20 glas och 1,5 h innan vi nästan fick till det, var super kul att få prova sig fram, gjorde de sen på tid och lite sånt så man fick lära sig jobba snabbare med olika tekniker. Så vi hade kul trotts det var så dåligt med folk idag.
Imorgon är jag där själv, alltså utan Johanna, från 16-21. 

olearys

Idag jobbade jag 12-20. 
Var bara jag och Johan i serveringen idag (tror chefen utnyttjar våran praktik något så otroligt att hon ger andra anstälda ledigt för att vi är där och gratis jobbar). 
Har fått göra mycket idag eftersom vi bara var två, fått gått ut med en massa mat å serverat, dukat av och på, haft hand om disken, hällt upp drickor, mm. 
Är helt slut nu. Hann inte ha någon sittande lunch heller utan fick äta medans jag arbetade. Så varit en fullspackad dag med en hel del folk, blev lugnt först nu på kvällen. 
Imorgon jobbar jag 16-21 tror jag eller om de är 15-21. Blir förmodligen en hel del då också.
 

olearys

Idag har varit en super kul dag!
Stått i baren med Simon och de har varit smockat med folk hela dagen!
Fått lära mig massor och att stå i baren känns verkligen som min grej! Hjälpte även till med uppdukningar och lite sånt som behövdes.
Är helt slut nu.
Fick börja lätt med lite upphällning av läsk och så men sen blev de upphällningar av öl och vin, fick servera och sortera glas och lite sånt.
Varit super kul och fått lära mig massor ! Är jätte nöjd med den här dagen! 



olearys

Idag har jag varit på olearys från klockan 13.00 till strax efter 20.00. 
Haft städdag idag och fixat iordning, fyllt på saker, sopat, och massa andra nödvändiga saker. 
Sen öppnade vi och de var ganska lugnt idag så blev mycket stå och kolla och fråga frågor, servera lite grann och sånt. Man känner sig ofta mycket ivägen när de är så lugnt, man går mest efter och känner sig som en dryg svans. Men förhoppningsvis blir det bättre framöver.
Men kortfattat har det varit en lugn och lärorik dag.
Imorgon ska jag få vara i baren, då jobbar jag 15-21. Kommer nog bli super kul!! Ser verkligen fram emot de!
Dom är super snälla där och Josefin sa att om jag har nå önskemål vad jag vill göra, tex va i köket, servering, baren eller vad som helst är det bara att jag säger till så får jag det! Så känns super kul att jag kommer få lära mig de jag vill och göra det jag vill och är intresserad av!

Är jätte trött nu så ska gå och lägga mig. 
Varit på strand idag också och frågat om arbetstider, kommer vara där från ca 8-16 V.43. 

Ledig dag

Varit ledig tisdag-onsdag eftersom jag jobbar nu i helgen istället!
Därför har jag inte bloggat något dom dagarna! 
Imorgon går jag på långpass klockan 13.00 med Johanna!

Olearys dag 1

Idag var de första dagen på Oleayrs då jag och Johanna var där tillsammans och fick en liten visning, information om stället och lite sånt. 
Idag hade vi det lugnt, vi fick putsa bestick och sortera glas, vika servetter och plocka av bord och duka upp. 
Det känns som dehär kommer bli två riktigt bra veckor. 
Jag och Johanna kommer jobba tillsammans på Torsdag från klockan 13:00 och slutar någongång senare, och sen på måndag klockan 16-21.
Annars kommer vi jobba enskilt och den här helgen är det min tur att jobba Fredag+Söndag- långpass, sen nästa helg jobbar jag Lördag-långpass.
Nu framöver kommer jag jobba mycket i serveringen, Jag kommer få vara med en person och följa med den ut och ta beställningar, servera osv. 
Blir nog jätte bra dehär tror jag ! 

Olearys

Min handledare på olearys heter Josefin, hennes telefon nummer är - 073-5150333.

Jag kommer för de mesta jobba från 15-21 och 12-20.

Jag skriver mer detaljerad information imorgon när jag fått mer info och kontaktuppgifter.

RSS 2.0